Huset


Denna bostad är såld

Mycket charmig villa på stor sluttande tomt i söderläge vid foten av Djurmo klack. Villan har bl a ett stort härligt kök med vedspis med intilliggande inglasat uterum samt ett vardagsrum med vackert murad öppen spis m insats. Bergvärme. Närhet till vacker natur och stall med ridhus.


VI har köpt hus! Och jag blir alldeles pirrig när jag tänker på att jag i höst ska få glida in med tjocksockarna i mitt stora kök, slå på radion, vattna mina pelargoner och elda i vedspisen. Sen kommer Stella i nattlinet och med håret åt alla håll och vill dansa. Och vi kan göra en, två, tre, fyra snurrar. Bara för att köket är så stooooort!!

Och vet ni vad vi också ska få. En snickarbod! Och fem stora fina äppelträd! Och Stella ska få en liten lekstuga!

Det kommer att bli döhärligt! Och så tycker jag det är häftigt att jag ska få bli fastighetsägare. Det känns stort! Och...

Ni är förståss så välkomna!


Pax för Martina Haag

I mitt nästa liv ska jag bli Martina Haag.
Utan pengar men passionerad, modig, naiv, beslutsam och lite småknäpp. Och maratonlöperska och fyrabarns mor. Och smart. Och numera säkert rik också. Men just det är sekundärt.

Jag tycker det är så roligt med passionerade människor. Som bestämmer sig för något och ser till att fixa det. Eller som får en "hang up" på något. Som loppisar, tomatodling, bullbak, mat, bröllopsfix, båtliv, måleri, politik...
Människor med sina hang ups ger mig en massa bra kunskap om deras grej. Och så är det så intressant att höra hur hen kan lyckas eller misslyckas med saker som jag ibland inte ens hade en susning om.

Och oftast är det ju så att de människor som ger mycket energi åt sina intressen också har en massa energi till sin omgivning. Som Martina Haag. Som har tusen järn i elden och gett sig tusan på att lyckas och gjort det, samtidigt som hon tar hand om både stora och små omkring sig.



Glad midsommar



Efter en härlig sommardag med min familj ute vid havet så firar vi in midsommaren hemmavid
med en fantastisk sommarkväll.

Ljuset som nästan aldrig sinar här uppe i norr är så fantastiskt. Det är verkligen något vi norrlänningar är välsignade med: de ljusa sommarnätterna. Synd bara att de alltid är lite för kalla än vad man hoppas på. Men det är bara att härda!

Jag ger er några rader som passar så fint i kväll...
"Midsommarnatt och solen går aldrig ner
Det känns så skönt i hjärtat när midsommarnatten ler"      (Eddie Meduza- Midsommarnatt)

Hoppas ni har en härlig midsommar!


Omväxling förnöjer. Eller...

Alltså. Det är ganska omväxlande att vara männska!

Vissa dagar är jag så urbota på g och svischar runt, fixar saker och är superhändig,
ringer folk och är supersocial, leker och är värsta supermorsan, hittar matchande outfiten och är snyggast i stan.

Men sen vissa dagar....Pang. Lika levande som en död. För jag är så urbota seg så att hjärnan inte ens orkar räkna till fyra mått kaffe, allt jag tar i går sönder, orkar inte prata fullständiga meningar med Jesper utan det blir -"hmmm... öööhh...", sitter bredvid Stella och stirrar in i väggen medan hon leker, och kläderna blir något som liknar en tältduk.

Men det väl ok. Jag är ju bara en männska!

Sommarslappa dagar


Förra veckan var vi i Umeå och fick en gyllene start på sommaren. Vi har fått umgås med de bästa av männskor som bara strålar ut energi till sin omgivning. Det är fantastiskt att ha sådana personligheter i sitt liv.

Nu har vi landat i Kramfors igen och försöker komma ikapp livet här. Men det är inte så lätt att vara praktisk och ordentlig när solen skiner och liksom bara ropar på oss: "Kom ut, kom ut!". Då slänger vi allt vi har för oss inne och spenderar hela dagarna ute i solen med Stella. Det är väldigt angenäma dagar.

Och som ni märker är jag så sommarslapp att jag inte lyckas göra inlägg här så ofta. Men så får det bli på sommaren!




Havets frukter



För ett par helger sedan tog jag mig modet att tillaga frutti di mare. Jag har länge tänkt att jag skulle testa att tillaga det själv. För jag beställer nästan alltid det om det finns på menyn när vi är ute och äter på restaurang. Så när vår nya superfrächa Konsumbutik öppnade och vi Kramfors fick en riktig charkavdelning att köpa delikatesser ur så var vi där och köpte färska musslor.

Med lite nervösa händer rörde jag ihop min egen frutti di mare och serverade den stolt till Jesper. Och vet ni, det visade sig vara hur enkelt som helst att tillaga musslor. Och gott blev det!

Här får ni receptet jag använde (det är från Leila) och räcker till två personer.

Frutti di mare

250
g
spagetti
200
g
färska räkor
200
g
bläckfisk alt. musslor
1
msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
2
tsk
socker
0.5
dl
hackad persilja
4
tomater
50
g
kapris
1
dl
urkärnade oliver
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1. Koka pastan i saltat vatten.

2. Hacka vitlöken fint och tärna tomaterna i 1 cm stora bitar.

3. Hetta upp en panna med olivolja.

4. Stek räkorna med skal tillsammans med bläckfisk/musslor, vitlök, socker och persilja, cirka 1 minut.

5. Blanda i tomaterna och kapris, oliver, krydda med salt och peppar.

6. Koka upp och servera med pasta på ett stort fat.

7. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.




Våga chansa så ordnar det sig

Phu, vilka månader vi har bakom oss. Det har varit många stora beslut och stora känslor i samband med dessa.
Först fixade jag mig ett jobb. I Dalarna. Som jag tror att jag kommer att trivas mycket bra på. Så vi bestämde oss att flytta ner. Men sen blev det lite läskigt. Att flytta söderöver, alltså. Jag som älskar mitt norrland.
Men jag har för flera år sedan bestämt att jag ska jobba som lärare och att jag ska se till att trivas med mitt jobb. Och den möjligheten finns inte här. Så vi ska flytta.

Fast sen blev jag orolig för fler saker: hittar Jesper ett  nytt jobb som han kan trivas på, var ska Stella gå på förskola som hon trivs på och var ska vi bo?

Men vet ni, allt eftersom har saker och ting ordnat sig.

Jesper har fått ett jobb som han vill ha, Stella har fått förskoleplats som vi tror hon ska trivas på och vi får hyra ett litet sött hus.

Och det är ingen annan än vi som har fixat allt. Men med stöd av våra fina vänner och familj. Vi har fixat allt genom att ta chanser, ringa, fråga, kontakta, ta vara på erbjudanden, visa upp vad vi kan och tro på att vi vågar och kan hitta lyckan någon annanstans.

Nu ska vi fortsätta bygga vidare på vårt lilla liv. Det är både spännande och läskigt. Men allt detta får vila ett par månader nu. För nu ska vi njuta av sommaren. Tillsammans alla tre. För om tre dagar får Jesper sommarlov och vi ska spendera Stellas andra sommar med en massa lek och bus.






RSS 2.0