Svart. Som himmelen på natten.

Vi har fått en liten poet i huset.
 
Eftersom Stella äter lite som en mus är vi lite fundersamma om hon är förstoppad eller har någon vajsing på magen. Därav har vi ett ökat intresse av det som hamnar i pottan. Inte något vidare glamoröst intresse. Men dock ett ganska så intressant ämne för oss småbarnsföräldrar.
 
Så igår när Stella hade suttit på pottan, skulle Jesper beskriva det något obskyrda föremålet som bajskorven i pottan, för mig: "Den är inte svart", säger han. Det är då det fina i kråksången kommer från Stella:
 
"Nää, inte som himmelen på natten."
 
 
Livet med barn i ett nötskal: Lite skit och en massa fint!
 

Vilovecka

Det sprakar i vedspisen. Jesper och Stella ligger på övervåningen och sover.
Jag får vara ensam.

Det är något fint med att få en stund alldeles för sig själv. Tankarna går runt i sakta mak. Jag fastnar på lite allt möjligt men släpper det sedan igen. Det är nästan som att tankarna vill lägga sig till rätta, det som behöver sparar sparas, det andra försvinner.

Egentligen har jag haft mycket tid för mig själv denna vecka. Jag har varit sjuk och legat till sängs i flera dagar. Jag har malt igenom böcker, sovit och tassat omkring här på torpet i nattlinnet. Mitt i allt elände har jag varit tacksam över att jag haft möjlighet att vila när jag är sjuk. Utan att oroa mig för förlorad inkomst, hur Stella mår eller något annat besvärligt. Jag har bara vilat.

Men nu är jag på benen igen. Jag ska hänga med Anna på loppisrunda. Och så ska jag köpa ett stativ till kameran, jag hoppas få ge er lite andra bilder än bara naturbilder som det blivit mycket av på sistone.

Härligt häng med lite action

 
 
Vi har haft en riktigt skön helg, då vi hållit oss här hemma och pysslat på lite. Spejat ut genom fönstret efter småfåglar och läst böcker. Just nu har vi ett Elsa Beskoe- tema. Det är fantastiska böcker den kvinnan skrivit och illustrerat. Många stunder har vi också suttit vid Stellas favoritleksak just nu:  tågbanan. Här händer det mycket. Björnar blir sjuka, tåg börjar brinna och brandbilen måste rycka ut, rälsen kraschar och flera resenärer är skadade. Men som tur är kommer ambulansen på plats inom kort.
 
Vi har haft besök av min kusin med barn och man. Jag testade att för första gången göra fiskgratäng att bjuda på. Det var ju förträffligt gott! Och nyttigt. Om man bortser från den stora mängden ost och grädde...
 
Dessutom har jag idag, alldeles för sent,  premiäråkt längdskidor. Vilket lyckorus! Det är nästan något magiskt med att ta på sig skidorna, åka ut i skogen och envisas med att åka så effektivt som det bara går. Moroten behövs inte. Ger jag upp är det ingen som hittar mig.
 

Krispigt och kallt

Äntligen har snön kommit och vi har fått en riktigt vinter. Snön har lagt ett gnistrande, fluffigt och kallt täcke över landsbygden. Det är så tyst och lungt att själen också hamnar i dvala. Även hästarna här omkring verkar vara lite mer förnöjdsamma när snön kommit och vågade sträcka fram nosen så jag fick klappa den.
 
 
 
 

Bortskämd

 
Så har jag fyllt 30. Jag som är en liten fis. Men tydligen är jag vuxen nu. Enligt åldern ialla fall.
Fast den tänker jag fortsätta strunta i. Det bästa med att bli ett år äldre är att bli firad av Jesper.
Hela förra helgen lät han mig ta sovmorgon, han lagade goda frukostar och god mat. Jag behövde bara glida runt i ett skönt välbehag
 
I måndags blev jag även bjuden restaurang, och när vi kom hem knackade det helt plötsligt på dörren. Vi som aldrig får oväntat besök. Hastigt och lustigt blev jag medtagen på bio av min vän Anna.

Och så alla ni som hört av er! Ni har fått mig att känna mig så omtyckt. Tänk att ni kommer ihåg mig. Ni som bor nära, men också ni som är alldeles för långt bort.
 
Att bli ompysslad och ihågkommen så här är  den finaste presenten av alla!
 
 
 

Mamma skickar mig varje födelsedag, och i år har jag fått 30 st härligt krispiga tullisar som stoltserar på köksbordet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igång igen

Nu har jobb-barn-hus-träning- vila-karusellen dragit igång igen.
Det är alltid lite som en chock att gå tillbaka till vardagen igen efter en längre stunds ledighet.
Jullovet gick i en väldigt stilla fart och hela familjen skruvade ner tempot på halvfart. Precis så där som man ska göra när man är ledig. Vi hann till och med bli lite less på tystnaden och lugnet. Perfekt! Stella sa till mig innan hon skulle lägga sig en kväll: "Mamma, jag vill gå på min skola."
Antingen tycker hon att vi är lite för tråkiga eller så kände även hon att nu var det dags för lite miljöombyte.
 
Men det är så roligt att jobba. Utmaningarna, att stimulera intellektet och få tydliga bevis på att man åstadkommer något. Dessutom är det så fasligt skönt att komma hem sen.
 
 

Pepparkaksstugan

 
Årets pepparkakshus blev en nödlösning. Sista veckan innan jul kom jag på att jag inte hunnit göra något hus och tänkte att jag skulle skippa det i år. Men så blev det inte.
 
Ena dagen klippte jag ut lite mallar till huset. Bara för att om jag blir sugen...
Nästa dag köpte jag degen. Bara för att om jag blir sugen....
Tredje dagen var Stella sjuk. Och jag tyckte att hon nämnde pepparkakhus där i sömnen på morgonen. Så då var det bestämt! Fram med degen, på med ugnen, torka snoret och på med förkläderna.
 
Sedan hann jag ångra mig.
Stella åt av bitarna, ugnen gräddade ojämt, mjölet hamnde mest på golvet och delarna blev mjuka i mitten.
Men med extra mycket socker och en avklippt hushållspappersrulle som stöttebalk inne i huset blev det ett pepparkakshus till slut. Eller i alla fall en pepparkaksstuga.
 
 
 
 

RSS 2.0