Krämigt!

Jag har köpt mig ett dussin små djuptallrikar, för att kunna äta kräm ur dem i sommar. Vi har redan invigt dem och slevar nu i oss kräm så ofta vi kan. Smaken varierar från rabarber till blåbär men lika gott är det varenda gång.
 
 
 

Lilla söta sommarklänningen

Titta vilken söt klänning Stella har valt!

Handsydd i finaste linnetyget är klänningen, som säkert inte kommer att vara så här vit och ren länge till. I en butik som säljer allt från gamalt skräp, till riktiga loppisfynd och vidare till olika hantverk så grabbade Stella tag i den här klänningen och vägrade sen att lämna tillbaka den. Så nu är den hennes och den är så fin. Nu väntar vi bara på att sommaren ska slå in på riktigt så Stella får använda den.
 
 
 
 
 
 

Lite skit förgyller rundan

Jag har sprungit årets första mil!! Lite tungt men mest vackert.  Nu när snön sagt adjö och vårgrönskan säger hallå så bjuder Dalarna på fantastiskta löprundor. Så med Nicki Minaj i öronen och kogödsel i näsan lunkar jag fram på korta ben. 

Hjärtans hjärtliga gamla godingar

 
Hjärtlig!

Visst är det ett tjusigt begrepp ?! I dag när samhället verkar ha effektivisering som motto, och allt ska vara mätbart och kunna visas upp. Då passar det att ge lite mer hjärtlighet. Att vara hjärtlig tänker jag är att  slänga iväg ett extra leende mot den man möter. Prata om ditt och datt, med vem som helst. Att hålla inne med den där lite tillrättavisande åsikten, den där negationen och bara säga: - "Jasså, säger du det."
 
Jag tycker att gamla människor är speciellt bra på att vara hjärtliga. De har liksom tagit ner garden och vågar blotta sig själva, de försöker inte hela tiden hävda sig och de söker inte bekräftelse. De skänker bara en massa värme, omtanke och gärna en eller annan lite finurlig berättelse. Dessutom är de alltsom oftast inte stressade. Inte när det kommer till fikapauserna i alla fall. Då kan de lyssna med stora öron, så länge kaffet serveras i liten kopp med fin dekor. 
 
(Jag väljer att bortse från att det kan finnas vissa inskränkta, bakåtsträvande gamla damer och herrar som tycker det var bättre för och som anser att ungdomen i dag är förlorad. De får inte vara med i min grupp för gamla  hjärtliga godingar.)
 

Bättre än Rut och Rot!

Stella är bättre än både Rut och Rot! För hon hjälper oss här hemma och fixar och donar så det blir ordning på vårt lilla torp. Hon är väldigt noga med att alltid erbjuda sina tjänster : "Mimmi, pimpa pappa!" ropar hon och så kommer hon springer så snabbt så att håret fladdrar för att hinna vara med. 
 
(Hon har fått för sig att kalla sig själv Mimmi. Fröknarna på förskolan påpekade detta och undrarde om vi kanske skulle försöka förklara för henne att hon faktiskt heter Stella. Men det vet hon, Stella tycker nog bara att Mimmi är ett finare namn.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bästa recepte: mynta och gott sällskap

 
Jag ska odla en köksträdgård! I en mycke liten skala har jag påbörjat detta projekt. Jag har inhandlat mynta, basilika och timjan. Men det är ungefär så långt jag kommit. Nu måste jag ta en paus. För jag har hört att det viktigaste av allt i trädgården är att njuta! Så jag snusar på min mynta som står på köksön, i sin zinklåda och gror ( raketfart!) och jag drömmer om framtida skördar.
 
Myntan har fått offra några blad i årets första sommardrink som Andreas och Emmi hjälpte oss att fixa till i helgen. Min insats som bartender var minimal, eftersom att de ingredienser jag skulle köpa fortfarande låg kvar i butikens hyllor. Jag njöt dock av det goda sällskapet och den typ egenodlade sommardrycken!
 
 
 

2 år

Här kommer en bildkavalkad från veckans firande av Stella som blivit 2 år! Sen starten i onsdags har vi firat henne med glass, tårta, ballonger, vimplar, sång, paket och besök under flera dagar. Men fyller man jämt så gör man! Då förtjänar man abslout att bli firad så det står härliga till. Och än är det inte slut, vi fortsätter firandet nästa vecka med kalas för både stora och små. Det här är precis vår melodi, för är det nånting den här lilla familjen gillar så är det kalas!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Av med kläderna!


 
 
Precis som alla andra år så har jag även denna vår haft en väldig brådska att få vara lättklädd. Så snart det minsta vårtecknet visat sig så åker klänningen på och stumporna av. Sedan beger jag mig ut i den glada våren. Fast nästa minut börjar jag huttra, bli lite lätt blå om läpparna och håren på benen reser sig. Men om någon frågar om jag fryser blir svaret ett bestämt: NEJ! 
 
Det känns extra roligt att bo i hus nu när våren är här. Hela trädgården väcks till liv och det blir en hel del att fixa med. Bland annat gödsla körsbärsträden.
 

Vår

 
 
Nu är det vår så det står härliga till i Dalarna! Klädtvätten svajar i vårbrisen och vitsipporna sträcker sig efter solljuset i backen bak på gården.
 
I och med vårens glada intrång så vaknar även den dödaste bloggerskan till liv. Lagom till Kristi himmelsfärd. Jag undrar om även jag, liksom jesus,  kan ha en släng av helighet i mig?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0