Snö

Lagom till första advent kom den första snön. Tänk vad lite vitt florsocker kan göra allt lite finare. Den räcker dock inte till för att åka skidor på, något som jag längtar efter jätte mycket.



Trender

 

Jag blev irriterad över allt detta prat om trender. I magasin och på tv talas det om trendspaning, höstens måsten i garderoben och i hemmet, utrustning du inte kan vara utan o.s.v. Alltid är det fokus på att vi ska visa upp oss. Vi ska se bra ut oavsett om det är oss själva, våra barn eller vårt hem vi ska visa upp. Jag tänker att trender ska konstateras när man ser tillbaka i tiden och kan se vad som männskor valt att använda. För sina behov, sin personliga smak och sina intressen. Inte följa det som någon annan säger är trendigt just nu. Det blir löjligt till slut. Att följa en nuvarande trend bara för att det är trendigt är egentligen hjärndött. Det är ju andra som säger åt oss vad vi ska ha och vi följer bara med.

 


Årets första julkort






Ljuset på bordet lyser
vi lyssnar på bjällerklang och myser

Advent är här
jag blir lite extra kär

För i dag hugger vi in på både gröt och saffransbröd
hos oss går det minsann ingen nöd


Äntligen

Julstämningen lade sig över oss när julstjärnan kommit upp. Vi har nu gått in i en julbubbla. Här ska vi vara tills nyår!




Flitens lampa

Idag skulle jag vilja ha mig själv som hemmafru! Flitens lampa har lyst på mig så jag har hunnit en massa saker.

Först har vi varit på badhuset och simmat. Stella simmar som en hund i vattnet och jagar bollar. Vi testade att dyka med simglasögon. Simfröken kunde inte sluta skratta åt oss mammor med bebisar som alla såg ut som galenpannor.


Sen rullade vi hem och vi har tvättat, bakat bröd, lagat torsdagsoppa och hämtat in julpyntet. Jag är lite som Per Morberg i köket, det skramlas med grytor, jag hugger av purjolöken med ett svärdsving och sticker ner fingret och smakar maten mest hela tiden. Stella verkar tycka det är rätt så kul när mamma lagar mat. Hon sitter bredvid med sin sked och viftar. Hon var dock lite less på brödbakningen så medan jag knådade degen hade jag en necessär på foten som jag viftade med och sjöng "Hej tomtegubbar".





Lite bus mellan stöket, så klart!

Imorgon byter vi ut flitens lampa mot julstjärnor och ljusstakar. Äntligen är det dags för julmys.


Kvällsfika

Jag älskar att kvällsfika! Det är en stund som rymmer hur mycket mys som helst. Dagen har passerat och jag kan sitta och bara vara nöjd över vad som skett. Och jag vet att nu behöver jag inte göra någonting mer på flera flera timmar.


Efter att jag tagit den här bilden, kom jag på att jag ville skriva några rader i min dagbok. Som mer är en månadsbok,om ens det. Ibland är det i alla fall fint att skriva ner några rader. När jag satt och skrev lite om Stella och allt som hon har lärt sig så kände jag mig som Emils mamma Alma. Men till skillnad från henne behövde jag inte skriva ner några hyss som Stella gjort. Än så länge hinner jag ha koll på henne.




Som tur är älskar jag också frukost! En hel dag väntar på att få upplevas. Som Mumin säger när han vaknat: "Å, nu har jag en hel dag framför mig som jag kan fylla med vad jag vill". Att få uppleva dagen med Stella är det bästa. Det är full fart från start. Det vill säga från fyra-fem tiden på morgonen.




Lina


Jag har en cool vän. Hon kör den här båten.

Bullar

Vi har bakat bullar idag, Stella och jag. För i morgon ska vi på utflykt och då vill vi ha bullar med oss.


Lycka på en plåt!

Rimfrostskrud


"Tala om diamanter, men då skulle du sett träden i rimfrostskrud." Citatet är återigen från Astrid Lindgren. Hon kunde det där med att sätta ord på saker och ting. I fredags när jag och Stella var ute på en morgonpromenad fanns diamanterna överallt.

Som på taket på en gammal Volvo 345.



ScoobyDoo is in the house

Vi har numera en fräsig tandborste och ScoobyDoos pirattandkräm i badrumsskåpet.





Första tandborstningen gick kanon. Tog sisådär en sekund så hade hon ätit
upp tandkrämen.




Snällbilder

Madicken har sagt:
"Björkarna kring junibacken står vita av rimfrost, och på himlen borta över vedbodtaket sitter en alldeles röd sol,...
Det är vackert , ungefär som melodier och ord kan vara vackra, tycker Madicken, man blir snäll av det.

Här är några andra bilder från naturen som man blir snäll av.






Vissa dar när jag känner mig hängig brukar jag tänka på den här blomman. Det är liksom så här det känns.



Längtan, lycka och kärlek

Det är en drivkraft att vilja titta framåt och vara på g. Men jag tror att det är nyttigt att ibland titta bakåt. Livet blir lite som en film då. Och man kan vara road, ledsen, stolt, nöjd eller missnöjd över vad som skett. Jag kommer oftast inte ihåg alla detaljer från händelser som utspelats i mitt liv. Men jag kommer ihåg känslorna.



Jag ritade den här bilden när Stella låg i min mage.

I morgon blir hon sex månader. Jag minns såväl all längtan efter vår bebis innan och när hon låg i magen. Nu är det andra känslor. Lycka och kärlek. För Fröet blev världens bästa Stella.



Doftpåse

Jag har haft besök de senaste dagarna. Av min vän Linn och av mamma och pappa. Det har varit så roligt! Jag behöver omges av bra människor. Då mår jag bra!

Linn, Stella och jag drog iväg på en utflykt till Butik Lillasyster. Stella var missnöjd över detta påhitt eftersom att hennes nya tand ville komma fram. Därmed var bilåkningen ännu tristare än vanligt. Men hon mjuknade och blev på glatt humör när hon fick sig en badanka av den äldre damen i butiken. Jag tror att tanter är de snällaste och finaste personerna som går i ett par skor. Tanter är alltid glada, omtänksamma och gör omgivningen lite mer mysig. Dessutom är de kloka. Jag vill bli en tant när jag blir stor.

Vi blev i pysseltagen i butiken så vi drog hem och pysslade ihop två stycken doftpåsar. Vissa kanske skulle säga att det var snåtarmen som gjorde sig till känna där i butiken. Men det vill inte jag. Att hitta inspiration till saker som man kan göra själv är nog så trevligt när man går i butik. Förresten har jag läst att fattigdom föder kreativitet. Om det stämmer vill jag nog vara fattig. För hellre fattig och kreativ än rik och tråkig. 









Söndagmåndag

Vi har kommit på att vi ofta hittar på en massa grejer på helgen som ska göras, sådant som inte är så festligt alla gånger. Därför har vi gjort måndagar till söndagmåndag.

Då passar vi att göra helgsköna saker. Oftast är blir det en lugn- och ro kväll. Men i veckan behövde vi fylla på med syre. Så vi packade middagen i ryggsäcken, bebisen i vagnen och värmeljusen i fickan och dukade upp middagen ute vid vattnet. Det gav energi för resten av veckan!


RSS 2.0