Skepp o Hoj

Ibland måste man bara släppa allt för att segla iväg tillsammans med Stella och Gunilla Gorilla.
 
 
Skepp Ohoj!

Inomhus


Här kommer några bilder från huset. Vi börjar med dessa så ska jag uppdatera er med fler sedan, för nu har mörkret smygigt sig på och fotoljuset är borta. Det blir lite trista bilder eftersom det är lite tomt hos oss. Trots att vi hade en massa grejer så räckte de inte till att fylla ett hus. Så det fattas gardiner, mattor, tavlor och en massa tjafs som gör det hemtrevligt. Men det kommer inte att vara några problem för mig att fixa det. För till min stora glädje är Dalarna ett loppistätt område. Så kom alla mina loppisvänner så gör vi fynd!
.
Håll till godo med husbilderna:
Vi kallar det här rummet lite högtravande för biblioteket. Men vem önskar sig inte ett alldeles eget bibliotek
hemma hos sig själv?!!
 
 
 
Sovrummet. Det bästa med det här rummet de gula väggarna och utsidan. För där har vi tre rosenbuskar  som säger godmorgon till oss med vackra rosor eller fina nyponkapslar.
 
Jesper har tillslut lyckats övertala mig att köpa en större säng. Så nu sover vi i gigantisk säng så jag behöver ha mobilen bredvid migså att jag kan ringa Jesper  ifall att jag vill honom något.
 
Dessutom har vi inget överkast som passar till sängen så jag blir sugen att gå och lägga sig varje gång jag passerar sovrummet.
 
 
 
Vardagsrummet. Det känns lite som att vi sitter i en fjällstuga när vi är i vardagsrummet. Eldstaden, timmerstockarna i både tak och vägg, och så är det mörkt och murrigt av alla träden som står runt huset.
 
 
Här är två av mina senaste loppisfynd- Snygglampor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gammelmormor

Jag har ju varit urusel på att uppdatera mig här på bloggen både förra helgen och under veckan. Men förra helgen drog vi till Gammelmormor Siri. Där plockade vi plommon, fikade kokkaffe och kondisbitar i trädgården. Dessutomn fick Stella många goda och varma kramar av den äldsta kvinnan i släkten.
 
Jag tycker det är underbart med äldre människor! Hos dem känner man sig alltid välkommen, trygg och hemma Precis så är det hos Siri!
 
Stella blev väldigt förtjust i plommonen. Fast bara att plocka för att äta en liten liten tugga. Sedan spottade hon utplommonet för att norpa åt sig nästa. Till slut fick vi smyga in plommonskålen bakom ryggen, för att det inte skulle se ut som att en liten råtta varit på dem.
 
 
or
o
 

Köksön har landat!

 
Så får ni det färdiga resultatet av mitt köksöprojekt. Efter en sväng på några loppisar där jag fyndat några nya burkar har nu köksön sin givna plats i köket. Det blev precis så bra som jag tänkt mig!
 
 
 
 

En mallgroda bor det här



 
Ibland blir jag så himla mallig!
 
Eller... jag blir det ganska ofta, faktiskt.
 
För jag har det liksom så bra. Jag har en alldeles egen och perfekt liten sötunge, snygg-Jesper är min kille, jag har köpt ett tokcharmigt hus. Dessutom har jag ett mycket roligt jobb. Det kan nog inte bli bättre, tänker jag.
 
Men ack så fel jag kan ha. För när Stella hjälper Jesper att baka bröd hemma i köket är det nästan så att hjärtat vill slå dubbla lyckoslag. Jag får hålla mig i fönsterkarmen så att jag inte tuppar av i stunden. För det vore ju onödigt. Och inte direkt lyckosamt. Att jag skulle ligga avsvimmad på köksgolvet och se ut som en döing.

Fröken

Så har jag hållit mitt första föräldramöte. Och vet ni. Det känns bra!
 
Men oj vad livet kan vara annorlunda från ett halvår till ett annat.
Idag har jag varit karriärskvinna. Öppnat skolan, suttit på impementeringsmöte med rektorer och skolchefen i kommunen, hållit föräldramöte och presenterat kursmål och kunskapsutveckling hos mina elever, både som klassföreståndare och som ämnesansvarig.
 
Men jag kan ändå tänka: Vad hände?

För ett halvår sedan var jag mega-mycket-mamma.  Jag och Stella lekte i sängen tills vi blev less. Hälsade på Maria och barnen, gjorde utflykter och sen var det bara bebislek resten av dagen.

Det är två olika versioner av livet. Båda bra på sitt sett. Jag vill inte vara utan något. Men just nu gillar jag att det är lite mer fart och att jag får vara kunnig, klok och kreativ.

Tur att jag valde det bästa jobbet!

 
 

Staket

Vårt staket växer sakta men säkert fram. Liksom allt annat som har med hus och gård att göra tar allt trippelt så långt tid att göra än vad man först tänker sig. Och detta gäller även för staket. Men vi har ett hårt arbetsschema och jobbar lite som tomtenissarna innan julafton. För varje kväll får en av oss gå ut i snickarbon och måla ett par bräder.Tills det blir mörkt. Då är det ok att komma in i stugvärmen.
 

Här får ni några bilder på vårt projekt:
 
 
 


Stolparna sitter som gjutet i marken, och reglarna är på plats.
 
Men det som fattas är...
 
 
 
 
cirka 250 plankor som ska grundmålas, målas igen och så....


ska toppen oljas och bli vit. Nu håller vi på med grundmålningen och har kommit halvvägs.
 
 
 
 
 
 
 
 

Så finns Öjebyn även i Dalarna

 

Vi har blivit med vinbärsbuskar. En som ska ge oss svarta vinbär och den andra ska ge oss röda vinbär.
För att stilla min norrlandslängtan köpte vi den svartvinbärsbuske som hade namnet Öjebyn.
 
Hösteftermiddagarna och kvällarna har sin egna charm, och vi går inte och längtar efter sommarvärmen. Utan nu tar vi på oss mössa och vantar och donar i tr'ädgården. Stella har blivit en riktigt gårdspiga som hjälper oss med både buskplantering, lövkrattning och annat.
 

Lekstugan

Det bästa huset på gården är lekstugan!
 
 
 
Här kan man stanna till och få sig  en kaffetår som Stella serverar ur de finaste loppisporslinet. Och sen lägga sig och ta sig en liten tupplur på sängen. Eller gunga lite på gungästen. Eller bara sitta och må gott för att man har det så himla bra!



 

Köksö läge tre

 
.
Nu har köksön fått färg på sig. Vit som snö fick den bli. Dessutom har jag skruvat i krokar på vardera långsida. På dessa krokar ska jag hänga fina rostfria köksredskap, Jag måste bara besöka några loppisar och fynda några först.

Besök från västkusten smakar gott

I helgen har vi haft besök av min barndomskompis Lina och hennes fästman. Och vilken härlig sensommar helg vi haft! Solen har lyst ochch vi fick njuta av en sista sommardag. Det tyckte vi att man gör bäst genom att strosa bland kornfält och faluröda trähus.
 
 

Äta våfflor under äppelträden och bygga staket.
 


Laga mat tillsammans och ha lååånga middagar.  Och prata så att spottet sprutar.
 

RSS 2.0