Innebandy- så in i bängen roligt

För några månader sedan började jag spela innebandy i ett div 4 lag. Jag som aldrig spelat innebandy. Men jag har fått för mig att jag troligtvis inte har världens sämsta bollsinne. Så jag tog med mig Jespers klubba, snörde på mig skorna och for rätt så nervös till hallen.
 
Väl där gick det rätt så hyfsat. Jag slog väl typ en boll rätt....men laget var så hjärtliga. Nu har tränat och spelat matcher. Då finns där ingen hjärtlighet. Utan ren och skär killerinstinkt.
 
Det är nog det som är det bästa med idrotten. Att när det gäller så försvinner allt annat och man går in med total fokus. Allt som gäller är att springa så mycket man bara orkar och skjuta så hårt man kan. Men för att göra det krävs en massa teknik.
 
Hur går det nu för mig och mitt bollsinne...tja, jag har rätt bra anlag för det här med innebandy. Fortsätter jag att inbilla mig. Men jag kan avslöja att min bästa tillgång är att jag har snabba ben och är starkare än jag ser ut att vara. 

Skissande

När vi flyttade från Umeå bestämde jag mig för att försöka att lägga tid på att måla. Det blev ju liksom mycket tid över när alla kompisarna och familj hamnade så långt borta.
 
Nu är ni ännu längre bort! Och jag ser till att måla när jag längtar efter er.
 
Inget substitut, men väl en liten tröst.
 
 
 
 

 
 

Greja

Ofta när man ska göra saker med barn, vill de gärna greja lite själva först. Undersöka.
 
Sedan måste de titta ännu lite närmare. Pilla lite.
 
Sen kan de sätta sig till rätta.
 
Tejpa lite. Måla lite.
 

Finbesök

 
Nu längtar vi! Snart kommer min syster och hennes son och hälsar på oss. Dessutom fyller Jesper år till helgen. Därför kollas det nu i receptböcker för att hitta den perfekta fredagsmysmaten, den godaste tårtan och den piffigaste födelsedagsfrukosten. 
 
 

Trollskog

 
Idag har jag och Stella hämtat mossa till juldekorationer i skogen bakom huset.
 

Inte en snöflinga så långt ögat kunde nå. Tvärtom, en massa grönska och solen värmde gott. 
 
Idag saknade jag faktiskt inte snön. Skogen var drömsk.
 
 
Och lunchen enkel.
 
 

Kroppen som verktyg

 
 
 
Som de flesta hantverkare har Stella också tatueringar. Jag läste på en blogg, Karinskonstgrepp, ang tatueringar och att hon fått frågan om hon inte var rädd att hon skulle ångra dom. Hennes svar var att fysisk fulhet inte skrämmer henne, då den alltid är godtycklig. Om det skrämmer dig får du försöka hitta sätt att hantera det.
 
Många personer som håller på med hantverk och konst exprimenterar med sitt utseende och uttrycker saker med sin kropp. De har gått ifrån det här med att utseende bara är antingen snyggt eller fult, rätt eller fel.
 
Kroppen är främst ett verktyg för att kunna genomföra något praktiskt.
 
 
 
 

Skönt gung

 
 
Jag har fått en ny plats på jorden. Eller i alla fall i mitt hus. Stöldgodset från återvinningen i Umeå har fått flytta in i köket. Här i gungstolen har jag suttit och gungat, lyssnat på radio och funderat på ditt och datt.
 
 
 
 
 
 

Mönster, färg och kringlan

Här finns allt tjusigt samlat.  Skarpa färger, grafiska mönster, trä, järn och marmor. Lägg sen till att det luktar  nykokt kaffe och att jag strax ska få sätta tänderna i en vaniljkringla.
Perfekt!

Sockerbagaren bor i staden

 
 
 

Idag har jag och Stella  varit i stan och hälsat på sockerbagaren. Stellas favoritsång just nu är Sockerbagaren som bor i staden.  Ni vet,  han som bakar kakor mest hela dagen, han bakar stora, han bakar små. Han bakar några med socker på..
 
 
Vi har druckit mjölk med sugrör, ätit leverpastejsmacka och en liten kaka och en med socker på. Vi har pratat med pensionärer, lekt Följa John och spanat efter mammor, pappor och cyklister på gatan utanför.
 
Tillslut blev vi så trötta att vi var tvugna att snabbt ta oss hem för att antingen sova i vagnen eller sätta sig i gungstolen ute på verandan.  
 
 
 

 

Fredag!

 
Äntligen fredag!  Det är så skönt den här stunden när man precis kommit hem från jobbet. Nu vet man att man dragit sitt strå till stacken för att det här samhället ska fungera. Det är dags att casha in lite på slapparkontot och göra sådant som man själv väljer.  Helst skulle jag vilja äta det här just nu.
 
Men det finns lite för långt bort, typ 1630 km i Paris.
 
Men det är ok, för ikväll ska jag och Jesper på konsert. Miss Li spelar i Borlänge och vad kan man väl bättre göra än att lysa upp höstmörkret med skön musik.
 
En annan cool tjej med unik pipa är Jenny Wilson. Leta upp henne på Spotify, vetja!
 
Trevlig helg!

Dont mess with the child!

 
 
 
Jag skrattar aldrig så mycket som när jag är med ungar. Min egen eller andras. Det är liksom raka puckar hela tiden. Kaoset ligger i luften.  Det händer alltid något som man kan dra på smilbanden åt. Om man väljer att se det ur den synvinkeln. Kreativitet som flödar. Jag skulle ju kunna se det som drygt djävulskap som bara ställer till det för mig. Men GUD SÅ DRYGT DET VORE!
 

Klok kuf i kärlekens armé

Jag har lyssnat på en intervju med Alexander Bard. En man som jag aldrig förstått mig på. Jag har, liksom de flesta jag känner, tänkt att han är en artist med roliga kläder och som verkar vara en exentrisk figur. Men under intervjun så kommer det ju fram att han har skrivit flera böcker som handlar bland annat om människans roll i framtiden och den teknologiska utvecklingen. Han berättade också om musik och varför han håller på med musik.

Han uttryckte det så här: Att bli känd är inget bra i sig, men genom att bli känd för sin musik gavs han plats att uttrycka sig. Army of lovers har nyss återuppstått för att påverka hur det ser ut för homosexuella i Östeuropa. Genom musik får de chans att protestera mot homosexuellas dåliga situation. Jag bugar för deras gärning!

Bard gav också en känga åt att man ska visa upp allt man gör. Han förde givetvis ett långt och invecklat resonemang. Men min fria tolkning av innebörden av hans ord är dock: Om vi bara gör saker för att få bekräftelse av andra, gör vi det då egentligen för vår egen skull? Att känna lycka är ett tillstånd och det tillståndet kan vi bara skapa själva. Om vi hela tiden söker yttre bekräftelse blir livet bara som titeln på filmen The persuit of Happiness. Vi måste hela tiden vara på jakt, utan att någonsin vara nöjda. Kan man vara riktigt lycklig om man aldrig är nöjd...?

De människor som vågar göra sin egen grej och som inte gör det för äran, glamouren eller yttre bekräftelse är säkerligen de mest intressanta och inspirerande. Och klokaste! Och lyckligaste!

Hoppas jag stöter på en klok och lycklig kuf i roliga kläder snart, som jag får bjuda hem på äppelpaj!

From Paris with love

 
Det var som att kliva in i ett skådespel som plötsligt avslutats för flera hundra år sedan. Fast kulisserna lämnades kvar. Överallt finns det vackra, mäktiga och tjusiga byggnader och parker. Men bäst var förståss maten och vinet. Här och var kunde man slinka in på en krog där sorlet från människorna nästan överröstade musiken som alltid spelades.
 
 
Vi skapade vår egen föreställning. Jag och Jesper tog rollen som kärleksparet och Stella tog rollen som underhållare och upptäckare. Stämningen i Paris innefattade kärlek, intelligens och kultur.
 
 
Klart det blev en bra föreställning. Med ett lyckligt slut. 
Au revoir !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tofsvippan

 
 
Tjena!

Nu har min egen bloggabstinens slagit till så nu är det dags för mig att damma av datorn. Jag hoppas nu när jag uppdaterat min teknik att jag ska lyckas bjuda in er lite oftare till min tillvaro.
 
Vi har nyss kommit hem från Paris och njuter fortfarande av storstadens puls här på vår lilla täppa, där lugnet råder.  Stella fixar med grejer i sitt nya rum och bjuder oss på fika.  Jag har suttit med näsan i en fängslande bok under två dagar. Jag kan varmt rekomendera den: Jojo Moyes " Tiden efter dig". 
 
 
 

RSS 2.0