Bytardag




Det finns ett verkligen bra fenomen här i Kramis, och säkert på fler ställen också. Men i alla fall så är det bytardagar. Där kan man lämna in urvuxna barnkläder så att någon annan mamma eller pappa kan köpa de för en liten slant till sina skruttar. Jag har fyndat massor med bra kläder där. Bland annat detta ute-lek-ställ till vår Superstjärna. Kläderna är jättefina och i bra skick. Perfekt för en mammaplånbok som inte alls är tät när man går på föräldrapenning.  Dessutom är det ju bra för ett hållbart samhälle. Inget slit och släng här inte!

Stella är nöjd. Bäst tycker hon om att gnaga lite på dojjorna för att kolla kvalitén.



Något intressant är det här med rosa, flickor och att uppfostra jämställda ungar. Ett tag var vi allergiska mot rosa. Jag och Jesper hade lagt in en värdering i den färgen- att rosa som singnalerar flicka är något dåligt. Men hallå!...Vad är det för fel på rosa bara för att det är en tjejfärg? Inget alls! Och det är ju döbra att vara tjej! Men sen om man ogillar kulören rosa är det ju en annan sak. Men vi har skippat vår nolltolerans mot rosa. Ibland är det fint. Och Stella är en tjej. Och hon ska aldrig undvika att vara det.

Men hon ska inte placeras i ett fack och välja bort utbildning, aktiviteter eller intressen för att hon är flicka, tjej eller kvinna. Att ge henne egenskaper och möjligheter så att hon ska bli lycklig och bli den hon vill vara, oavsett kön, är svårare än både färgval eller om vi kallar henne "hon" eller "hen". Men vi ska kämpa för att hon ska växa upp och känna att hon kan göra allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0