Skidfärd

Idag har vi varit på skidtur med Maria och Stina. Den blev ett litet äventyr.

Det började att vi med mätta magar gav vi oss i väg på elljusspåret i Bollsta. Mammor på skidor och bebisarna i skidpulka. Snön hängde tung på granar och björk, januarisolen lyste och det var -10 i luften och så där kallt så det biter lite lagom i kinderna.

En perfekt dag och vi skidade på. Sen tog spåret slut.

Men det är bara att fortsätta, resonerar vi. Vi är ju på ett elljusspår. Även fast det fattas både elljus och spår. Men vi må ju komma fram någonstans. Så vi skidade vidare. Stella sov gott och Stina spejade. Men så vart det knöligare och knöligare och skogen hängde in över spåret.

I pulkorna lutade våra friluftsbebisar än hit och än dit. Mammorna ramlade omkull i mjuksnön. Snön rasar från grenarna. Stella fortsätter att sova men blir arg när det kommer snö i pulkan. Men hon återhämtar sig snabbt då hon upptäcker att hon är i skogen. Hon blir en spejare, precis som Stina.

Så kommer vi så småningom tillbaka till den spårade och pistade delen av elljusspåret. Då sätter vi in spurten. För Tilde, tre år, har bakat muffins med glasyr och hjärteströssel som väntar på oss. Å ni ska veta vad gott de smakade! Och vad nöjda vi är alla fyra ikväll efter en härlig dag på skidor i skogen. Det är roligt med äventyr!

Ni får ingen bild i dag från vår skidtur. För som ni vet har man inte alltid tid att foto. Helst inte när man är helt uppslukad av att göra härligheter.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det är ju nästan som Olles skidfärd. Men ha då koll så inte stella blir liggandes under nån gran och SPEJA

2012-01-11 @ 23:05:57
Postat av: Carina

Vet du, jag tänkte på Olles skidfärd där i skogen. Kung Vinter hade gjort det så fint i skogen.

2012-01-12 @ 18:47:41
URL: http://mariecarinajohansson.blogg.se/
Postat av: Maria S

Ja vilket äventyr=). Men det gav mersmak, eller hur? Ingenting är omöjligt för oss ;). Kram

2012-01-12 @ 21:02:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0