Brödbak

Jag tycker verkligen om att baka bröd!
Det är ett hantverk som kräver både muskelmassa och finkänslighet.



När den jästa degen väller ut över diskbänken och jag får ta i ändå från tårna för att få ihop den till en någorlunda hanterbar deg som inte kladdar för mycket så är det bra att man inte är en allt för svag typ.



Själva knådandet av degen är kanske det roligaste och det mest tålamodprövande, degen klibbar fast på både händerna och diskbänken, mjölet puffar runt och alltid börjar det klia på näsan när jag är som mest kladdig. Men när degen väl tar ihop är det som att klämma på en nyförlöst mammamage. Och när jag står där och knådar och knådar är det som att jag knådar iväg alla bekymmer ner i degen.



Väl på plåten så får de små bekymmerslimporna vila och växa på sig.



När doften av nygräddat bröd smyger sig in i köket och vidare till andra rum så blir man lycklig!
Den doften kan inga doftljus i världen slå!



Jag önskar ni vore här så jag fick bjuda er på mitt surdegsbröd och prata om allt mellan himmel och jord!

(Förresten, det här är ett superenkelt bröd att baka och om ni vill ha receptet så skriv så får ni det av mig!)

Kommentarer
Postat av: mamma

Undrar vem du lärt dig baka såna fina limpor? ta med receptet till påsk, kan vi baka om det tryter med bröd,

2012-03-29 @ 22:41:39
Postat av: marie

jag vill vara där, prata om allt mellan himmel och jord och såklart äta gott bröd. skriv gärna receptet!kram

2012-03-30 @ 20:49:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0